Spaanse vissoep Zarzuela

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding.
  2. Breek de koppen van de ’s en maak ze schoon.
  3. Pel de garnalen uit hun schaal en maak het darm/maagkanaal schoon.
  4. Koppen en schalen bewaren voor de bouillon.
  5. Snijd en julienne en de zonder zaadlijsten brunoise.
  6. Spoel de vis onder de kraan af en snijd de inktvis in dunne ringen.
  7. Doe brood en in de blender en maak het fijn.
  8. Leg het mengsel uitgestreken op bakpapier en laat het in de oven goudkleurig worden.
  9. Doe de in de blender en maak ze fijn, zeef de .
  10. Hak de peterselie fijn.
  11. Kneus de saffraandraadjes fijn.
  12. Bereiding.
  13. Doe een beetje olie in een pan en bak de gambakoppen en schalen aan.
  14. Goed roeren dat ze niet verbranden.
  15. Er komt een typisch geurtje vanaf.
  16. Voeg daarna de witte toe en laat het geheel onder een deksel zachtjes smoren.
  17. Vervolgens gaan we de julienne gesneden groenten en de in olie bakken, totdat ze glazig worden.
  18. We voegen dan met een knoflookknijper fijngemaakt toe.
  19. Voeg achtereenvolgend de gekneusde en een glas toe.
  20. Na het verdampen van de alcohol voeg je de gezeefde , en jus van de ’s, alsmede twee laurierblaadjes toe. (De jus door een zeef halen en de koppen lichtjes uitdrukken.) De verkregen soep mag nu niet meer koken.
  21. Pocheer nu in de soep achtereenvolgend de , visfilet en als laatste de inktvisringetjes.
  22. Roer ook nog twee eetlepels peterselie door de soep.
  23. Afmaken met en de goudbruine picada.
  24. De laurierblaadjes verwijderen en op smaak maken met , en eventueel nog een beetje .
  25. Opdienen.
  26. Doe de vissoep in een soepkom en verdeel de , ’s, filet en inktvisringen over de soepkommen.
  27. Versier de soep met peterselie en eventueel nog wat Hollandse garnaaltjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
131 kcal
6%524 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse vissoep Zarzuela