Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Soto ajam recept
Soto ajam recept

Soto ajam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kip in pan onder water zetten en met zout aan de kook brengen. Daarna ongeveer in een half uurtje de kip gaar laten worden (sudderen). Kip ontdoen van vel en bot en het kookvocht zeven. In de soeppan olie verhitten en de knoflook, gember en (het onderste gedeelte van) de citroengras fruiten. Koenjit en ketoembar toevoegen en meebakken tot de geuren goed vrijkomen. Vervolgens het gezeefde kookvocht, het bouillonblokje en de kip erbij doen. Nog ongeveer 10 minuten laten sudderen. Op het laatst een uitgeperst limoentje erbij doen. Dan de mie in kommen doen en de soep erbij scheppen. Lente-ui, eitje, taugé en aardappelen erbij doen.

Serveersuggesties

Eventueel pittiger maken met wat sambal. Ook lekker met een klein scheutje ketjap.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit soto ajam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Soto ajam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • L.S. Jammer dat er geen hoeveelheden van de ingredienten bij staat, het luistert heel nauw in de Indische keuken. Als je n.l te veel djahe of ketoembar toevoegt, is het gerecht niet meer te eten, i... Lees reactie
    Ouweseun gaf dit recept op 1 september 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven