Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Sop Pollong (Indische erwtensoep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Trek in 1 uur een bouillon van 2,5 liter water, ui, knoflook, laos, sereh, sambal trassi, spekreepjes, hamlappen, daon salam en bouillonblokjes. Verwijder de ui en de hamlappen. Snijd de hamlappen in stukken en zet ze apart. Voeg knolselderij, aardappel en spliterwten toe en houd het onder af en toe roeren tegen de kook aan. Als de spilterwten uit elkaar vallen en de soep begint te binden, voeg dan de stukjes hamlap, rookworst, preiringen en selderijblad toe. Warm nog even door en serveer als Indische tegenhanger van de Hollandse erwtensoep. De volgende dag is de soep trouwens nog lekkerder.

Allergenen Informatie

Voor dit sop pollong (indische erwtensoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven