Sinaasappel-meloensoep met aardbeien

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Halveer de , verwijder het zaad en de draden.
  2. Schep het vruchtvlees in een mengbeker.
  3. Boen de schoon, rasp de groene schil eraf en bewaar dit.
  4. Pers de uiit.
  5. Schil en rasp de .
  6. Voeg het limoensap, sinaasappelsap en gemberrasp toe aan het meloenvruchtvlees en pureer alles met de staafmixer.
  7. Snijd de aan plakjes.
  8. Klop de stijf met de poedersuiker en het limoenrasp.
  9. Roer in een pan de drinkyoghurt door de vruchtenpuree.
  10. Verwarm de soep al roerende op laag vuur (of au-bain-marie).
  11. Hij moet goed warm zijn maar beslist niet koken.
  12. Schep de soep in 4 diepe borden, garneer met en verse .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sinaasappel-meloensoep met aardbeien heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Moet de slagroom na het verwarmen door de soep, er voor of te gebruiken als garnering?
Anita 10 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%256 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappel-meloensoep met aardbeien