Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roomsoep van sperziebonen recept
Roomsoep van sperziebonen recept

Roomsoep van sperziebonen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de sperziebonen een dag van tevoren in 1 liter water te weken. Smelt de boter in een steelpannetje en met de bloem tot een roux. Breng de bouillon aan de kook in een grote kookpan. Kruid met peper en zout. Laat de sperziebonen uitlekken en voeg ze samen met de ui bij de bouillon. Meng enkele eetlepels hete bouillon door de roux en giet al roerend de aangelengde roux bij de soep. Laat de soep 30 minuten pruttelen. De sperziebonen moeten gaar zijn. Schep een soeplepel van de sperziebonen uit de soep en houd ze apart. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de apart gehouden sperziebonen er opnieuw bij. Roer de room door de soep, bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer onmiddellijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roomsoep van sperziebonen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Roomsoep van sperziebonen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Deze soep is ook erg lekker met dille en citroensap.
    Rozamarijn gaf dit recept op 7 september 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven