Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige verse spinaziesoep recept
Romige verse spinaziesoep recept

Romige verse spinaziesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook in een grote pan ruim water en blancheer de spinazie 1 minuut. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Knijp de spinazie goed uit en wrijf hem door een zeef tot puree. Verhit de boter in een soeppan en voeg al roerend de bloem toe. Blijf het geheel goed roeren tot er een glasse massa ontstaat. Laat het geheel 3 minuten koken zonder bruin te worden. Voeg al roerend de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel op laag vuur 20 minuten pruttelen. Voeg al roerend de spinaziepuree toe en laat het geheel nog eens op laag vuur 10 minuten pruttelen. Snijd de extra boter in klontjes en voeg ze vlak voor het serveren een voor een toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige verse spinaziesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven