Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Romige rucolasoep met zalmspies


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in de pan en fruit de ui mee. Voeg de aardappelstukjes, bouillon en de melk toe en breng alles aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje staan. Klop de slagroom tot een mooi beslag. Let op dat de room niet te stijf wordt. Bak de spek totdat deze hard en knapperig is en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje. De zalm in mooie lange reepjes snijden zodat je deze mooi om de spies of vork kan draaien. De rucola toevoegen in de soep en deze even goed doorroeren. De soep kan nu in de keukenmachine. Deze kan op volle toeren alles pureren. Als de soep goed is gepureerd, kan deze terug in de pan zodat deze nog kan worden opgewarmd. Als je de soep in glazen gaat doen deze eerst even met kokend water voorverwarmen. De uitgebakken spekje mag je als eerste in het glas doen, daarna komt de soep. Schenk voorzichtig de room in de soep en leg de spies over de rand van het glas. Je kan de zalm ook in de soep doen, dan wordt de zalm gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige rucolasoep met zalmspies recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven