Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige mosselsoep recept
Romige mosselsoep recept

Romige mosselsoep


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Pel en snipper de ui.
Was de mosselen, verwijder de kapotte exemplaren en controleer de open mosselen.
Doe de mosselen met de ui, de tijm, het laurierblad en de cider in een pan en schep goed om.
Breng aan de kook en kook de mosselen met de deksel op de pan ca. 5 minten totdat ze allemaal open zijn.
Neem ze uit de pan en zeef het kookvocht.
Houd 12 hele mosselen apart en neem de rest uit de schelp.
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
Verhit de boter en bak de prei al omscheppend 5 minuten.
Strooi de bloem erover en fruit alles 1 minuut op laag vuur.
Schenk beetje bij beetje het kookvocht erbij en breng alroerend aan de kook.
Voeg de room culinair en de mosterd toe en breng aan de kook.
Laat alles op een lag vuur koken tot een licht gebonden soep.
Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
Verwarm de mosselen even mee en verdeel de soep over de borden.
Garneer met de mosselen in schelp en de peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige mosselsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven