Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige doperwtensoep met kervel en peterselie recept
Romige doperwtensoep met kervel en peterselie recept

Romige doperwtensoep met kervel en peterselie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de sjalotjes fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig. Voeg de doperwten met peterselie, zout en water toe en breng het geheel aan de kook. Kook de ingrediŽnten 15 minuten op laag vuur. Schep 4 eetlepels doperwten uit de pan en houd ze apart. Wrijf de rest door een zeef en doe het terug in de pan. Voeg al roerend de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Neem de pan van het vuur. Snijd de boter in klontjes en voeg ze een voor een al roerend toe aan de soep. Voeg al roerend de room toe. Breng de soep op smaak met kervel en zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige doperwtensoep met kervel en peterselie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven