Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige bospaddenstoelensoep recept
Romige bospaddenstoelensoep recept

Romige bospaddenstoelensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schenk 500 ml kokend water over het gedroogde eekhoorntjesbrood en laat ca. 30 minuten wellen.
Was eventueel de bospaddenstoelen en snijd ze klein. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een pan. Fruit er de sjalot en de knoflook ca. 5 minuten in. Voeg de bospaddenstoelen toe en fruit ca. 5 minuten op laag vuur.
Breng op smaak met zout en peper. Neem 2-3 eetlepels paddenstoelen uit de pan voor garnering.
Giet het eekhoorntjesbrood af in een zeef en vang het vocht op.
Voeg het eekhoorntjesbrood, het weekvocht, 500 ml water, de worcestersaus en het bouillonblokje toe aan de pan met de bospaddenstoelen. Breng aan de kook en kook afgedekt 20 minuten op laag vuur.
Pureer alles met de staafmixer. Houd 4 theelepels slagroom apart en roer de overige slagroom door de soep.
Druppel de overige slagroom en de olie eroverheen. Bestrooi met grof gemalen peper, met de peterselie en met de overige bospaddenstoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige bospaddenstoelensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven