Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige asperge kippensoep recept
Romige asperge kippensoep recept

Romige asperge kippensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel 1 sjalot en snijd hem in grove stukken. Zet de kippensoep op met 1 liter koud water, de sjalot en enkele takjes bladselderij. Breng het water aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat de bouillon 45 minuten trekken. Schil intussen de asperges, verwijder het houtachtige uiteinde en kook de asperges op de volgende manier gaar. Leg ze in een platte pan en zet ze op met koud water, een beetje zout en een snuf suiker. Laat ze 10 minuten koken en zet dan het vuur uit. Laat ze afgedekt in 20 minuten in het hete water nagaren. Pel en snipper het andere sjalotje. Snijd de asperges in stukjes van 2 centimeter. Hak de rest van het selderijblad fijn. Zeef de kippenbouillon en vul aan tot weer 1 liter. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in kleine stukjes. Verhit een kneepje vloeibare margarine in een pan en fruit de sjalot met de kerriepoeder 2 minuten. Voeg de bouillon en het zakje asperge créme soep toe en roer goed door. Breng de soep aan de kook, voeg de stukjes kip en asperges toe en laat de soep 1 minuut zachtjes doorkoken. Maak de soep af met selderijblad.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige asperge kippensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven