Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode Linzensoep (vegetarisch) recept
Rode Linzensoep (vegetarisch) recept

Rode Linzensoep (vegetarisch)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fruit de ui in de olie en een beetje zout tot ze glazig, gelig zijn.
Pers de knoflook erbij en laat het een halve minuut mee bakken. Doe er 5 mokken kokend water bij.

Voeg de paprikapoeder, de bouillonblokjes, de gewassen linzen, peper naar smaak en de wortel toe en laat dit op een zacht pitje ongeveer 3 kwartier een uur koken.

Verwarm het komijnzaadpoeder in een steelpannetje op hoge temperatuur. Wanneer het begint te ruiken voeg je de boter toe. Als het boter gesmolten is doe je de tomatenpuree erbij en laat het ongeveer een minuut pruttelen, zorg dat alles goed gemengd is.

Voeg alles nu samen en pureer met de staafmixer.

Serveersuggesties

Bij het serveren kun je een scheutje room toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode linzensoep (vegetarisch) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven