Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep lekker pittig recept
Pompoensoep lekker pittig recept

Pompoensoep lekker pittig


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de pompoen en snijd ‘m in stukken van 2 cm. Snijd de overige groenten in gelijke grootte. Doe wat olijfolie in een soeppan met dikke bodem, fruit hierin in ongeveer 10 minuten de ui, paprika en knoflook aan (niet bruin). Voeg de gember, pilipili en pompoen toe. Eventjes meebakken. Kook intussen 1 tot 1 ½ liter water met de bouillonblokken en schenk deze over het pompoenmengsel. Laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is (ongeveer 1 uur). Pureer alles heel fijn met de staafmixer. Proeven of er nog zout en/of peper bij moet. Voor het opdienen een scheutje slagroom (of crème fraiche) en wat dille over de soep schenken. Is goed in te vriezen. Pillipilli is en mengsel van gedroogde Spaanse pèpertjes, cayennepeper, paprika, gedroogde tuinkruiden zoals rozemarijn, tijm enz. Kunnen we in hier Spanje zo op de markt kopen bij de kruidenkraampjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep lekker pittig recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven