Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige pompoensoep recept
Pittige pompoensoep recept

Pittige pompoensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Knoflook pellen en fijnsnijden. Water aan de kook zetten en als het kookt de bouillonblokjes toevoegen. Af en toe roeren, zodat de blokjes op kunnen lossen. Pompoen schoonboenen en halveren. Zaden met lepel uit pompoen schrapen. 1/4 van de zaden apart leggen. Pompoenhelften met schil in blokjes van 2 bij 2 snijden. 3 eetlepels olie verhitten en hierin ui, knoflook, peper en Italiaanse kruiden 3 minutwn fruiten. Pompoen toevoegen en 2 minuten meebakken. Alles bij de bouillon voegen, aan de kook brengen en soep 17.5 minuten zachtjes koken. Intussen stokbrood afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper. Rest olie in koekenpan verhitten en de pitten ca. 3 minuten bakken. Druk de pitten in het brood. Soep in 4 soepborden scheppen. Bestrooien met peterselie en basilicum en serveren met stokbrood.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pittige pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven