Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige auberginesoep recept
Pittige auberginesoep recept

Pittige auberginesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit olie in een pan en bak de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg dan de aubergine en het kaneelstokje toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Schenk voorzichtig het water en de gezeefde tomaten in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de aubergines in ongeveer 1 2 minuten gaar en verwijder het kaneelstokje dan uit de soep.
Spoel de kikkererwten af en doe ze bij de soep, samen met de harissa, warm dit goed door.
Pureer dan de soep mooi glad met een staafmixer.
Garneer met koriander.
Lekker met Turks brood.

Serveersuggesties

Dit is weer eens heel wat anders om met aubergines te maken, en het is echt heerlijk!!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige auberginesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven