Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pindasoep recept
Pindasoep recept

Pindasoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Zet de schenkel of ribbetjes op met 3 à 4 litr water en laat het zolang trekken dat het vlees van de botten loslaat. Snipper tergelijkertijd de ui en fruit deze in wat olie.
Snipper de kool, paprika, het groen van de prei en de wortel en blancheer de taugé. Snijd ook de rookspek in kleine blokjes.
Verwijder het vlees uit de pan en scheid het van de botten, snijd het daarna in kleine stukjes.
Giet de bouillon af om eventuele botsplinters te verwijderen.

Bereiding:
Voeg de pindakaas, sojasaus, kruiden, rookspek en groenten (behalve de taugé en prei) toe en laat dit nog 10 minuten op een laagvuurtje staan. Voeg op het laatst de taugé en fijngesnipperde prei toe. Op smaak maken met zout en peper (en/of soja en/of sambal trassi).

Serveersuggesties

Toevoegingen kunnen zijn: droge worst, verse worst, rookworst, selderij etcetera. De hoeveelheid groenten is erg afhankelijk van de persoonlijke smaak. Het is een lekker soepje voor bij een rijstmaaltijd.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pindasoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven