Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pastinaaksoep recept
Pastinaaksoep recept

Pastinaaksoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de pastinaken en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem. Voeg de plakjes pastinaak, de ui en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht, maar niet verkleurd zijn; roer af en toe. Voeg de komijn en koriander toe en bak ze al roerend 1.5 min. Roer geleidelijk de hete bouillon erdoor en meng goed.
Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 20 min. sudderen, tot de pastinaak zacht is. Pureer de soep. Schenk er wat bouillon of water bij als hij te dik is. Breng hem indien nodig op smaak. Schenk de slagroom erbij en warm de soep door, maar laat hem niet koken.
Strooi wat bieslook of peterselie en/of croutons over de soep en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pastinaaksoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven