Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paddestoelensoep recept
Paddestoelensoep recept

Paddestoelensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de helft van de gemengde paddestoelen fijn en de rest in plakjes. Snipper de paprika en champignons. Snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en voeg de ui toe. Pers de knoflook er boven uit en fruit het geheel zachtjes. Schep de paprika, champignons en fijngehakte paddestoelen er door en bak het op half hoog vuur al roerend bruin.
Voeg de sherry, Franse kruiden en citroensap toe en laat het even bakken. Schenk de bouillon erbij. Breng het gerecht aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Zeef de bouillon door een schone theedoek in een andere pan. Breng het op smaak met zout. Warm de bouillon nog even zachtjes door. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen en de rest van de gemengde paddestoelen op hoog vuur bruin. Strooi er wat zout over. Schep de paddestoelenbouillon in 6 diepe borden en schep de paddestoelen erin. Strooi er de basilicum over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paddestoelensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven