Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oud Hollandse bruine bonensoep recept
Oud Hollandse bruine bonensoep recept

Oud Hollandse bruine bonensoep


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Week de bonen 12 uur in 1,5 liter water met wat zout. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes Beng de bonen met het weekwater, de laurierblaadjes, peperkorrels,en kruidnagels aan de kook en laat het geheel 1- 1,5 uur op laagvuur pruttelen. Voeg het laatste half uur de aardppelblokjes toe. Verhit de boter in de koekenpan. Fruit de uien erin en bak de kerrie enkele minuten mee. Verwijder de specerijen uit de soep en pureer hem met de staafmixer. Roer de uien erdoor en laat de soep op laag vuur nog 10 minuten pruttelen. Voeg de peterselie toe en breng de soep op smaak met zout en peper en worcestersaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oud hollandse bruine bonensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Oud Hollandse bruine bonensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

  • Waarom zouden er aardappelen inmoeten, Ton? Zou het dan niet veel te dik worden in combinatie met de bonen? Of zou het anders zoiets zijn als erwtensoep zonder erwten? Ik ben een beetje een kooknewbie... Lees reactie
    Thalia gaf dit recept op 24 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Goed recept, alleen de aardappelen zijn verdwenen in de ingrediŽntenlijst. Ik heb maar 150 gram aardappelen genomen.
    Ton gaf dit recept op 2 januari 2013 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven