Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oud Hollandse boerentomatensoep recept
Oud Hollandse boerentomatensoep recept

Oud Hollandse boerentomatensoep


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Maak de bouillon zelf of neem een pot kant-en-klare bouillon. Snijd het stuk zwoerd in stukjes en zet het in een droge pan even aan (het zwoerd geeft de tomatensoep een heel specifieke smaak). Doe er dan de boter bij en fruit de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel daarin. Strooi, als de ui glazig is, de bloem erover en laat die, al roerend, even gaar worden. Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan en blijf roeren tot de soep licht is gebonden. Doe de in vieren gesneden tomaten en het laurierblaadje in de pan en laat de soep 20 minuten tegen de kook aan trekken. Draai of druk de soep door een de zeef en breng haar op smaak met peper en zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oud hollandse boerentomatensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Oud Hollandse boerentomatensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Over het algemeen begin je tomatensoep ook met tomaten waarna je de rest pas toevoegd (en sommige dingen ook tegelijkertijd). Wat overigens wel lekker kan zijn voor de afwisseling, zijn stukjes gesned... Lees reactie
    Azuro gaf dit recept op 25 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven