Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ossenstaartsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Sauteer de ossenstaart stukken in de boter met spek en
baconafsnijdsel.
Snijd groente grof voor de mirepoix. Voeg de mirepoix toe en
sauteer door.
Voeg nu de tomatenpuree, witte wijn en de bruine fond toe.
Laat de soep 2 tot 3 uur trekken. Verwijder de stukken
ossenstaart en haal het vlees van de beentjes. Bewaar dit
“onder druk” in de koelkast.
Kook de in brunoise gesneden aardappelen en wortelen
beetgaar.

Bruineren van de bloem:
Zet een pan met een dikke bodem op een hoog
vuur, voeg de gezeefde bloem toe. Zet het vuur
laag; roer met een spatel en blijf roeren tot de
bloem lichtbruin is.
Bind de soep met de gebruineerde bloem. Schep het vet
van de soep en voeg zo nodig meer fond toe.
Passeer de soep in een fijne zeef. Ontvet de soep door het vet araf te scheppen.
Breng de soep op smaak en voeg cognac of madeira toe.
Serveer de soep met gekookte brunoise van groente en
blokjes ossenstaart
Dien de soep op in kleine kopjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ossenstaartsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven