Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mosterdsoep recept
Mosterdsoep recept

Mosterdsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Trek een bouillon van de kalfsschenkel met de groenten (steek de kruidnagels in de ui). Zeef de bouillon en laat zacht koken. Maak een blonde roux: verwarm de boter in een pan (mag niet bruin worden) fruit hierin de sjalot en voeg de bloem toe. Als de bloem aan de bodem blijft 'plakken' is de roux gaar. Laat de roux afkoelen. Zet de pan met de roux op een laag vuur en voeg direct wat hete bouillon toe. Roer met een garde tot er een gladde massa ontstaat. Ga hiermee door tot de gewenste soepdikte. Breng de soep aan de kook en zet vuur weer laag. De soep kan door het koken weer iets dikker worden dan eventueel nog wat bouillon toevoegen. Meng in een kommetje de mosterd met een schep van de soep. Roer de gewenste hoeveelheid mosterd door de soep. Breng op smaak met peper, zout en worchestershiresauce of maggi. Schenk vlak voor het opdienen een scheutje room door de soep. Hieraan kunnen blokjes vlees of soepballetjes worden toegevoegd. Serveer deze soep in niet te grote porties.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mosterdsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven