Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koude appel-wijnsoep recept
Koude appel-wijnsoep recept

Koude appel-wijnsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Doe de appelstukjes in een soeppan en voeg het water met limoenstukje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur afgesloten 20 minuten zachtjes pruttelen. Wrijf de moes door een zeef en doe het terug in de pan. Pers de limoen uit. Voeg al roerend het limoensap met wijn en rietsuiker toe en breng het geheel aan de kook. Meng de maizena met een beetje water tot een glad papje en voeg het al roerend toe aan de soep tot hij gebonden is. Laat de soep goed koud worden. Voeg al roerend de kaneel toe. Klop de slagroom lobbig. Verdeel de soep over 4 diepe borden en schep een lepel room erin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koude appel-wijnsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven