Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klassieke kippensoep recept
Klassieke kippensoep recept

Klassieke kippensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie in een soeppan. Snijd de ui doormidden en bak op de platte kant. De ui moet goudbruin worden. Was en snijd intussen de winterpeen, 1 stengel bleekselderij en de prei in ringen. Voeg ze toe aan de ui, schep om en bak nog 3 minuten. Was en snijd het bovenste gedeelte van de venkelknol en voeg dit toe voor 2 uur met de kippenbouten, laurierblaadjes, selderij en kruidnagels.
Voeg 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur met het deksel op de pan 2 uur trekken. Als het gaat koken, haal dan het deksel van de pan.
Snijd de rest van de venkel in dunne reepjes en de stengel bleekselderij in plakjes. Veeg de champignons schoon met keuken papier en snijd in plakjes.
Haal de kip uit de pan en zeef de soep. Voeg de reepjes venkel, bleekselderij en de champignons toe aan de bouillon. Laat op laag vuur nog 15 minuten trekken. Pluk intussen het vlees van de kip en voeg toe aan de bouilon (de groenten uit de zeef gebruik je niet meer).
Breng op smaak met zout en peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit klassieke kippensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Klassieke kippensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • @ edamharry Dit zijn twee recepten die versleuteld zijn naar 1 Maar zou eerst maar eens een hele kip nemen Deze even in de oven garen ongeveer 1,5 uur op 80 graden Dan de kip in de pan met aan... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 27 februari 2015 5 uit 5 sterren
  • Ik neem aan dat bij het bakken `het bovenste gedeelte van de venkelknol en voeg dit toe voor 2 uur met de kippenbouten, laurierblaadjes, selderij en kruidnagels. dat dit toch geen 2 uur moet bakken? ... Lees reactie
    Edamharry gaf dit recept op 26 februari 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven