Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippen-crèmesoep recept
Kippen-crèmesoep recept

Kippen-crèmesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de prei met bleekselderij in ringetjes. Verhit de bouillon met kipfilet, prei en bleekselderij en laat het geheel in 1,5 uur op een laag vuur gaar pruttelen. Neem de kipfilet uit de pan en snijd hem in stukjes en zeef het tot puree. Zeef de bouillon. Smelt in een soeppan de boter en voeg al roerend de bloem toe. Blijf het geheel roeren tot een gladde niet bruine massa. Voeg al roerend de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat hem op laag vuur in 20 minuten gaar pruttelen. Voeg al roerend de kippenpuree toe. Klop de eierdooier los met de room en voeg het toe aan de soep. Snijd de extra boter in klontjes en voeg het vlak voor het serveren toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kippen-crèmesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven