Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Indische pindasoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie in een soeppan. Laat de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten bakken.
Als het goed gebakken is voeg je er 1 liter water bij toe om het af te blussen. Breng het op smaak met de bouillontabletten en voeg ook de soepgroenten daar aan toe. Voeg ook de sereh aan de bouillon toe.
Laat de bouillon op laat vuur 30 minuten koken, en voeg na 15 minuten de kipfilet toe.
Ondertussen meng je de pindakaas, ketjap en de koriander in een kom. Wanneer je goed gemengd hebt verdun je met een paar eetlepels bouillon zodat het na goed mengen de dikte van een saus heeft. Roer daarna de pindasaus door de bouillon.

Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap.
Verwijder voor het serveren de sereh. Garneer het daarna eventueel nog met taugé en rode peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indische pindasoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven