Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Harira


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Meng in een keukenmachine de tomaten, peterselie, koriander en selderij tot je een glad mengsel.

2. Doe de olie in de pan en voeg daarbij het mengsel toe. Vul de pan met 1 l water en voeg de kip knorr en linzen toe. Bedek de pan en laat alle ingrediŽnten koken gedurende 45 minuten op middelhoog vuur. Roer van tijd tot tijd.

3. Na 45 minuten koken, voeg je de kip toe en nog eens 1 liter (4 koppen) water. Daarna voeg je de soepgroenten en overige kruiden toe.

4. Doe een beetje van de soep saus 1 eetlepel tomatenpuree om het te verdunnen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe aan de soep. Zet het vuur lager en kook de soep, afgedekt, gedurende 10 minuten.

5. Was de kikkererwten en ontdoe van vliesjes. Voeg dan toe aan de soep.

6. Verdun de bloem in wat water. Meng goed totdat alle bloem is opgelost. Voeg het bloemmengsel toe aan de soep, onder voortdurend roeren, tot de soep indikt.

7. Als laatste voeg je de knorr klasik kip en de vermicelli toe. Kook de soep 7.5 minuten en voeg naar smaak zout en peper toe.

Allergenen Informatie

Voor dit harira recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven