Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Groentesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereidingswijze:
Maak de ui schoon en snipper fijn.
Maak de knoflooktenen schoon en pers uit.
Spoel de courgette af. Dep droog met keukenrolpapier. Snijd de stengelaanzet eraf en snijd vervolgens de courgette in plakken en dan vieren.
Smelt de roomboter in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg dan de knoflook toe en de courgetteblokken en laat op laag vuur een paar minuten staan.
Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af, snijd in grove stukken en doe die in de pan samen met de bouillon, de doperwten, suiker, ketjap manis, peper, Italiaanse kruiden, serehpoeder en nootmuskaat.
Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur, afgedekt, ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is.
Maak ondertussen de soepballetjes van het rundergehakt, zout, peper, paneermeel en het ei maar doe ze nog NIET in de soep.
Haal de soeppan van het fornuis en laat ze een minuut of 10 afkoelen. Maak daarna de soep fijn in de blender of met een staafmixer.
Zet de pan weer op het fornuis, breng aan de kook, voeg de soepballetjes toe en laat ze gaar worden.
Voeg op het laatst de kookroom toe.

Allergenen Informatie

Voor dit groentesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven