Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Goulashsoep recept
Goulashsoep recept

Goulashsoep


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de uien klein. Verhit de boter in een grote soepketel en fruit de uitjes glazig. Snijd de knoflook heel klein en laat kort mee bakken. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het water toe, de bouillonblokjes, de kruiden en de aardappelblokjes. Breng het geheel aan de kook. Roer regelmatig door. Zet het vuur laag en laat de soep pruttelen totdat het vlees halfgaar is.
Maak ondertussen de paprika’s schoon, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd de tomaten klein. Voeg de paprika en tomaten toe en laat de soep verder koken totdat en vlees geheel gaar is. Neem ze van het vuur en laat ze afkoelen. Plaats de afgekoelde soep in de koelkast en eet ze pas de dag erna. De smaak is dan intenser. Breng de soep op smaak met eventueel wat zout en/of cayennepeper.
De soep hoort voldoende gebonden te zijn door o.a. de aardappelen. Laat je niet verleiden om deze soep verder te binden met aardappelmeel, maïzena, bloem of whatever: dat zwakt de mooie volle smaak iets af!

Serveersuggesties

Variaties: De originele Hongaarse goulashkruiden zijn hier niet te koop, daarom wordt er veel met alternatieve geëxperimenteerd. In plaats van karwij wordt ook bonenkruid, komijn, kummel, djintan, lavas, peterselie, tijm, laurier en kruidnagel gebruikt. In het originele recept wordt naast rundvlees ook schapenvlees en varkensvlees gebruik Van oorsprong maakten paprika en tomaat geen deel uit van het gerecht. Het accent lag op het vlees, de aardappelen en de uien. Vervang de verse tomaten geheel of gedeeltelijk door tomatenpulp en/of tomatenpuree. Om het te gaar worden van het vlees te vermijden kun je dit apart in een bouillon laten trekken en pas later aan de soep toevoegen wanneer deze niet meer hoeft te garen. Voeg eventueel 1 glas droge, rode wijn toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit goulashsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Goulashsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Heb dit uitgeprint en wil dit deze week eens gaan maken. Alleen staat er bij de benodigheden niet het aantal aardappelen bij. Neem aan dat het gemiddeld 1 aardappel per persoon is dus komt het op 6 ... Lees reactie
    Mteam gaf dit recept op 19 september 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven