Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geroosterde pompoensoep recept
Geroosterde pompoensoep recept

Geroosterde pompoensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Oven voorverwarmen op 190 graden Celsius.

2. Snij rond het steeltje een kleine cirkel uit de pompoen en haal het kapje eraf en bewaar deze. Haal met een lepel of je handen alle zaadlijsten en draden uit de pompoen. Geen vlees, dat gebruiken we later voor de soep.

3. Op middelmatig vuur bak je de bacon krokant en leg het op keukenpapier om het overtollig vet weg te halen. Na het afkoelen in kleine stukjes breken.

4. In dezelfde pan doe je de boter en scheutje olijfolie en sauteer daarin op matig vuur de knoflook, tijm takjes en salieblaadjes tot de knoflook zacht is. Voeg het brood en de baconstukjes toe samen met wat zout en peper en bak het totdat het brood droog krokant is. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het brood te droog aanvoelt.

5. Roer de bouillon, kookroom en nootmuskaat door elkaar samen met wat zout en peper voor de smaak.

6. Druk het broodmengsel in de bodem van de pompoenen en verdeel het roommengsel over de twee pompoenen en zet het uitgesneden kapje er weer op.

7. Zet de pompoenen in een met olijfolie ingevette ovenschaal en olie de schil van de pompoenen ook in met wat olijfolie. Zet ze voor ongeveer 1 uur in de oven totdat het vlees van de pompoen gaar is, maar de schil zijn vorm nog heeft behouden.

8. Verwijder de tijm en salieblaadjes en giet het roommengsel over in een blender. Schraap de binnenkant van de pompoen leeg, maar zorg ervoor dat er genoeg stevigheid over blijft. Doe het vruchtvlees ook in de blender en mix alles tot een mooie gebonden soep.

9. Ondertussen rasp je wat gruyère in de lege pompoenen. Giet de soep erop, garneer met de twee salieblaadjes en serveer de soep!

Serveersuggesties

Kan als een hoofdgerecht voor drie personen met wat geroosterd brood en knoflookboter of als voorgerecht voor meerdere (6) personen. Het is wel een goed vullende soep.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geroosterde pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven