Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geplukte kip recept
Geplukte kip recept

Geplukte kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe anderhalve liter water in een ruime pan. Doe in een kleine pan een halve liter water en breng die aan de kook, los 4 tabletten kippenbouillon op en voeg deze bij de grote pan. Leg nu 4 kippenpoten in de pan. En kook deze 50 minuten. Na een 35 minuten voeg je 1 winterpeen toe die in kleine blokjes is gesneden. En deze winterpeen kook je mee met de kip. Na 50 minuten haal je de kip uit de pan en laat je hem afkoelen. Als hij afgekoeld is, pluk je hem uit elkaar en doe je de stukken kip in de pan bij de winterpeen. Let op dat je de meeste hele vette delen van de kip maar aan de kat geeft. Draai vervolgens van een pondje kippengehakt zon 20 to 25 kleine balletjes en doe die ook in de pan. Snijd een handvol peterselie maar dan zonder de steeltjes. En voeg deze ook toe aan de soep. Breng de soep zachtjes aan de kook. En onder af en toe roeren zon klein kwartiertje door laten koken. Daarna het gas uit zetten en de pan op het fornuis laten afkoelen. Wanneer je later in de vanavond naar bed gaat dan eerst de deksel goed op de pan doen en het hele zooitje in de koelkast zetten. De volgende dag haal je de pan voorzichtig uit de koelkast en zet je hem op het aanrecht. Neem de deksel van de pan en schep het gestolde vet eruit. Zorg dat je het meeste eruit schept. Nu is de pan soep klaar voor de consumptie.

Serveersuggesties

Laat de soep een dag trekken dan is hij nog lekkerder.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit geplukte kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven