Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Garnalensoep recept
Garnalensoep recept

Garnalensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Snijd de worteltjes in plakjes. Snijd de bleekselderij in maantjes. Pel de garnalen en bewaar het afval voor de bouillon. Verhit de olijfolie in een soeppan, voeg het afval toe en bak het al roerend bruin. Temper het vuur, voeg de sjalotjes met worteltjes en bleekselderij toe. Fruit het geheel in 10 minuten zacht. Voeg het water met limoensap, tomatenpuree en bouquet garni toe. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel afgedekt 30 minuten pruttelen op laag vuur. Schenk de soep in een schone soeppan door een zeef. Verhit de boter op matig vuur en voeg al roerend de bloem toe. Bak de bloem lichtbruin. Voeg de cognac met de helft van de bouillon al roerend toe. Roer het geheel glad en voeg de rest van de bouillon met zout toe. Laat de soep op laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg de room met limoensap al roerend toe. Verwarm de soep en serveer hem met peterselie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit garnalensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven