Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fijne paddestoelensoep recept
Fijne paddestoelensoep recept

Fijne paddestoelensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg het eekhoorntjesbrood ca. 30 minuten in 250 mililiter lauwwarm water. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in kleine ringetjes. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en vang het inweekvocht op. Verhit 2 eetlepels boter in een ruime pan. Fruit de lente-uitjes, voeg de paddestoelen toe en laat ze kort meebakken. Voeg wat zout en peper toe. Voeg het vocht van het eekhoorntjesbrood, 600 mililiter water en de slagroom toe, samen met de bouillonblokjes. Laat de soep ca. 25 minuten zachtjes ddorkoken. Kneed ondertussen de bloem en 1 eetlepel boter door elkaar. Breng de soep op smaak met zout, peper en de sherry. Roer het boterdeeg in kleine stukjes door de soep om hem te binden. Garneer de soep met kervel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fijne paddestoelensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven