Dovga (Azerbaijan yogurt and herb soup)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de gedroogde kikkererwten een nacht in koud .
  2. Spoelen.
  3. Doe in een pan met , breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten.
  4. Niet gaar als ze verder in de dovga zal koken.
    Was en hak de kruiden (in sommige Azerbeidzjaanse dorpen, worden grof gehakt kruiden voorkeur voor dovga).
    Zet 1 glas in een kom, breek het erin en meng goed.
  5. Voeg de en en meng tot de is geabsorbeerd.
    Doe het mengsel en de rest van de in een grote, zware steelpan.
  6. Voeg geleidelijk aan het toe en roer goed.
  7. Leg op een matig vuur en breng aan de kook, onder voortdurend roeren.
    Wanneer de dovga aan de kook is gekomen, voeg de gehakte kruiden.
  8. Breng opnieuw aan de kook en laat sudderen tot de gaar is, ongeveer 10-15 minuten, onder regelmatig roeren.
    Voeg geen zout totdat de dovga wordt gekookt en genomen uit de hitte, of voeg alleen bij het serveren.
  9. Het toevoegen van zout tijdens het koken kan de dovga te stremmen.
    Serveer dovga warm of koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
62 kcal
3%434 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%70 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dovga (Azerbaijan yogurt and herb soup)