Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dovga (Azerbaijan yogurt and herb soup) recept
Dovga (Azerbaijan yogurt and herb soup) recept

Dovga (Azerbaijan yogurt and herb soup)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de gedroogde kikkererwten een nacht in koud water. Spoelen. Doe in een pan met water, breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten. Niet gaar als ze verder in de dovga zal koken.
Was en hak de kruiden (in sommige Azerbeidzjaanse dorpen, worden grof gehakt kruiden voorkeur voor dovga).
Zet 1 glas yoghurt in een kom, breek het ei erin en meng goed. Voeg de bloem en rijst en meng tot de bloem is geabsorbeerd.
Doe het mengsel en de rest van de yoghurt in een grote, zware steelpan. Voeg geleidelijk aan het water toe en roer goed. Leg op een matig vuur en breng aan de kook, onder voortdurend roeren.
Wanneer de dovga aan de kook is gekomen, voeg de gehakte kruiden. Breng opnieuw aan de kook en laat sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 12.5 minuten, onder regelmatig roeren.
Voeg geen zout totdat de dovga wordt gekookt en genomen uit de hitte, of voeg alleen bij het serveren. Het toevoegen van zout tijdens het koken kan de dovga te stremmen.
Serveer dovga warm of koud.

Serveersuggesties

Dovga is een soep gemaakt van yoghurt en kruiden, die in de winter warm of verfrissend koud in de zomer kan worden geserveerd. Een verscheidenheid aan kruiden worden gebruikt in dovga, naar smaak. Koriander, dille en munt zijn steunpilaren van de soep.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit dovga (azerbaijan yogurt and herb soup) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven