Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Champignon-crèmesoep met uien recept
Champignon-crèmesoep met uien recept

Champignon-crèmesoep met uien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de boter in een grote pan en bak daarin de lente-uitjes en de champignons op een gemiddeld hoog vuur totdat ze zacht zijn en het meeste vocht verdampt is. Doe er de aardappels, groentebouillon, peper en wat zout bij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 20 minuten ptuttelen of totdat de aardappels gaar zijn. Laat daarna het mengsel afkoelen. Bereid ondertussen de ui, verhit 1 cm olie in een koekenpan, haal de uiringen door de bloem en bak ze daarna ca 5 minuten of totdat ze knapperig en lichtgeel van kleur zijn. Laat de ringen uitlekken op keukenpapier. Pureer de soep in een blender of foodprocessor en schenk deze terug in de pan. Voeg de room en het citroensap toe en verhit de soep langzaam. Schenk de soep in de kommen en doe de knapperige uiringen erbovenop. Garneer met de fijngesneden peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit champignon-crèmesoep met uien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven