Broccolisoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
  2. Verwijder de stam van de , zodat alleen de roosjes overblijven.
  3. Snijd eveneens de sneden brood in blokjes.
  4. Snipper de , de knoflook en de .
    Leg op een ovenplateau bakpapier en leg hierop in plakjes .
  5. Dek dit af met een laag bakpapier.
  6. Zet dit gedurende een uur in de oven op 160 graden celsius.
    Bak de blokjes brood in een koekenpan in en grove zeezout totdat ze goudbruin zijn.
  7. Voeg halverwege de grof gesnipperde knoflook en op het laatst de peterselie toe.

    Bereiding:
    Fruit de ui in olijfolie, zet de bouillon op en kook hierin de aardappel, de groente en de gefruite ui gaar.
  8. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Voeg sap van een ½ , alsmede naar behoefte toe.
    Dien de soep op met een paar plakjes en strooi hier de crostini’s over.
    Bon appetit.
25
25
25

Variaties op Broccolisoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Broccolisoep
VariatieAantalGang
Broccolisoep2Hoofdgerechten voor de kleintjes
Broccolisoep met zalmfilet1Soepen
Broccolisoep met croutons1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Broccolisoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

We hebben er van genoten!
Sjoukje 28 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
20 kcal
1%80 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broccolisoep