Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bouillonblokjes ingevroren recept
Bouillonblokjes ingevroren recept

Bouillonblokjes ingevroren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het water aan de kook komen in een ruime pan en voeg hierbij de schoongemaakte en in grote stukken gesneden groenten. Snijd de steeltjes van selderieblad af en voeg een paar van de steeltjes toe aan de bouillon. Leg de blaadjes even opzij. Het blad pas op het laatst mee laten trekken. Voeg de specerijen en kruiden toe en laat alles ongeveer 3 uur langzaam trekken. Haal alle groenten en specerijen uit de bouillon en voeg er op het laatst het fijngehakte selderieblad aan toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken, zonder deksel op de pan. Voor vleesbouillon: zelfde recept als boven, maar dan kan er 1 pond kippen- of rundvlees aan worden toegevoegd. Laat alles goed afkoelen en giet het dan in de ijsblokjes bakjes of -zakjes, hierna snel invriezen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bouillonblokjes ingevroren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven