Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bouillabaisse recept
Bouillabaisse recept

Bouillabaisse


Ingrediënten


51

Bereidingswijze


Snijd de vis in stukken. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze fijn. Snijd de prei in ringen en de gepelde tomaten in blokjes. Fruit de knoflook, sjalotjes en prei aan in de hete olie, doe er de tomaten de tomatenpuree, de saffraan en de tijm bij en leng aan met visbouillon en witte wijn. Breng onafgedekt aan de kook gedurende 15 min. Doe de visfilets bij de bouillon, eerst de stevige soort, later de zachtere. Laat tegen de kook aan sudderen tot de vis gaar is en net niet uiteen valt. Werk voor het serveren de bouillabaisse af met de garnalen en peterselie. Kruid nog wat bij met peper en zout. Als je het wat feestelijker wilt maken, kun je er op het laatst nog gekookte gamba's en mosselen aan toevoegen.

Allergenen Informatie

Voor dit bouillabaisse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven