Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bleekselderijsoep met danish blue, sjalotjes, basilicum en peterselie recept
Bleekselderijsoep met danish blue, sjalotjes, basilicum en peterselie recept

Bleekselderijsoep met danish blue, sjalotjes, basilicum en peterselie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de bleekselderij in ringetjes. Pel en snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een soeppan en voeg al roerend de bleekselderij met ui toe. Laat het geheel 10 minuten afgedekt smoren. Roer het geheel een enkele keer. Voeg al roerend de bloem toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout. Laat de soep afgedekt op laag vuur 30 minuten pruttelen. Snijd de kaas in kleine stukjes. Neem de pan van het vuur en laaat de soep iets afkoelen. Pureer de afgekoelde soep. Voeg de danish blue met melk toe en laat de soep al roerend op laag vuur door en door warm worden tot de kaas gesmolten is. De soep mag niet koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met de basilicum en peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bleekselderijsoep met danish blue, sjalotjes, basilicum en peterselie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven