Bleekselderijsoep met danish blue

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd ze in reepjes.
  2. Pel de en snipper hem fijn.
  3. Verhit de in een soeppan en fruit de met .
  4. Laat de groente afgesloten 10 minuten al roerend zachtjes smoren.
  5. Voeg de toe en roer het goed door elkaar.
  6. Schenk de bouillon erbij en breng het op smaak met .
  7. Laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  8. Snijd de in stukjes.
  9. Neem de pan van het vuur en laat de soep iets afkoelen.
  10. Pureer de soep met de staafmixer.
  11. Voeg de kaas en toe en laat de soep al roerend door en door warm worden tot de kaas gesmolten is.
  12. Laat de soep niet koken.
  13. Bestrooi de soep met basilicum.
25
25
25

Variaties op Bleekselderijsoep met danish blue

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bleekselderijsoep met danish blue
VariatieAantalGang
Bleekselderijsoep met danish blue, sjalotjes, basilicum en peterselie1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter en groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
36 kcal
1%144 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bleekselderijsoep met danish blue