Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Beppe Suzanna's Sipel Sop (uiensoep Friesland)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de eieren hard.
Maak uien schoon en snipperen.
Verhit de boter in braadpan en de uien fruiten tot ze glazig zijn.
Roer de bloem er door en voeg er roerend de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat deze op een laag vuur 7.5 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de soep op smaak af met zout, peper en nootmuskaat.
Ten slotte de azijn er doorroeren.
Pel de eieren. Neem 4 diepe borden, op ieder bord een ei en prak die fijn.
Schep de soep op de borden en dien de sipelsop op met geraspte nagelkaas. Wij doen er nogwel een goeie laag op en dan in de oven onder het bovenste armature en mooi bruin maken. Serveer met gesneden witte brood.

Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Wij hier in Canada eten dit regelmatig in het najaar en de winter. Speciaal in de winter als het weer hier op de prairies 20-30 graden onder nul gaat.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit beppe suzanna's sipel sop (uiensoep friesland) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven