Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aspergesoep met casselerrib recept
Aspergesoep met casselerrib recept

Aspergesoep met casselerrib


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de sjalotjes. Schil de asperges. Snijd van de houtige onderkant ong. 2 cm af. Snijd de kopjes eraf en houd deze apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes van ong. 1 cm. Snijd de casselerrib in reepjes. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes. Bak de aspergestukjes ongeveer 2 min. mee. Blus af met de wijn. Voeg 7 deciliter water en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook. Kook de asperges in ongeveer 10 min. gaar. Kook intussen de aspergekopjes in ongeveer 5 min. beetgaar en laat ze uitlekken in een zeef. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en verwarm de soep al roerend. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de casselerrib en de aspergekopjes. Lekker met een volkoren stengel. Tip: Van de aspergeschillen kun je een bouillon trekken, die je eventueel ook voor de soep kunt gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aspergesoep met casselerrib recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven