Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aspergeroomsoep met sneetje Limburgs roggebrood en eiersalade recept
Aspergeroomsoep met sneetje Limburgs roggebrood en eiersalade recept

Aspergeroomsoep met sneetje Limburgs roggebrood en eiersalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de witte en groene asperge. Schil de witte asperge en snijd circa 2 cm van de onderkant eraf. Doe de schillen in een pan. Leg hierop de geschilde witte asperge en giet hierbij water totdat ze net onderstaan. Kook deze gaar in circa 17.5 minuten (afhankelijk van de dikte). Schil intussen de groene asperge. Snijd ze in schuine stukken van circa 4 cm en kook ze apart in water met wat zout beetgaar. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken. Laat goed uitlekken. Snijd de Bourgondische ham in smalle reepjes. Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn. Laar ze goed afkoelen. Pel ze en prak ze met een vork redelijk fijn. Voeg wat mayonaise, gehakte peterselie, mespuntje kerrypoeder, peper en zout toe. Meng het mengsel voorzichtig dooreen en zet weg in de koelkast. Pureer nu de witte gekookte asperge met een staafmixer en doe de puree in een schone pan. Voeg circa 750 mililiter van het kookvocht toe. Luchtig roeren en voeg nu de gevogeltefond toe. Dit nu ook weer luchtig roeren. Klop nu de creme fra´che erdoor. Breng de soep op smaak met peper, zout en of nootmuskaat. Haal de eiersalade uit de koelkast. Schep de soep in voorverwarmde koppen Doe voor het uitserveren de in reepjes gesneden Bourgondische ham (twee reepjes) en voeg er ook de in schuine stukken gesneden groene asperge toe (twee of drie stukken). Snijd de plakken roggebrood diagonaal doormidden. Doe op elk driehoekje een bolletje eiersalade en leg dit op het bord langs de soepkom en serveer uit.

Allergenen Informatie

Voor dit aspergeroomsoep met sneetje limburgs roggebrood en eiersalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven