Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperge roomsoep recept
Asperge roomsoep recept

Asperge roomsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een groentenbouillon van te maken). Snijd de punten van de asperges en houd deze apart. Snijd de rest van de asperges in stukken. Breng de kippenbouillon en de groentenbouillon aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min. koken Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg. Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min. zachtjes koken Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer). Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Laat even doorkoken. Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room. Giet er de hete soep op en roer goed om. Werk af met de aspergepunten en een takje kervel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperge roomsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven