Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperge roomsoep recept
Asperge roomsoep recept

Asperge roomsoep


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook de asperges in de 750 ml water met een snufje zout en suiker in ongeveer 15 minuten, totdat ze zacht zijn. Giet deze af en bewaar het kookvocht ,en doe daar de halve bouillontablet in.
In een andere pan de 40 gram boter smelten en dan de bloem erdoor even goed doorroeren en dan beetje bij beetje de bouillon erdoor heen roeren met een garde. Heel eventjes door laten koken en dan zacht zetten.
Klop zachtjes de eidooier door de slagroom, en doe deze erbij (let er op dat het vuur laag staat,anders stolt het ei) en roer deze met de garde eventjes goed door. Maak op smaak met peper en zout
(let wel dat het een stevige soep word,dus je kan altijd meer kippenbouillon erbij doen om het wat vloeibaarder te maken).
Maak het af met verse peterselie.

Serveersuggesties

Verse asperges altijd de beste. Als je bij de boer asperges haalt,en doe schillen en een stukje onderkant eraf snijd.Kan je ook al een deel in stukken snijden en in de vriezer doen .

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperge roomsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven