Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperge-bosuitjessoep recept
Asperge-bosuitjessoep recept

Asperge-bosuitjessoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de asperges schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en het loof apart. Verwarm de bouillon met suiker in een soeppan en kook de aspergestukjes in 20 minuten zacht. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de aspesger. Verhit de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer het tot een roux. Voeg beetje bij beetje het kookvocht van de asperges al roerend toe. Voeg de bosuitjes met de helft van het loof toe en kook het zachtjes 5 minuten. Meng de pesto met aspergepuree, creme fraiche en zout door de bouillon en verwarm het geheel zonder te koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden en bestrooi de soep met de rest van het bosuitjesloof. Snijd de citroen in partjes en serveer het bij de soep.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperge-bosuitjessoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven