Aardappelsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn.
  2. Schil de en snijd ze in blokjes.
  3. Snijd de tomaten in plakjes.
  4. Verhit 3 eetlepels in een soeppan.
  5. Houd iets knoflook apart en fruit de rest tot het bruin kleurt.
  6. Schenk de bouillon erbij en voeg de aardappelblokjes al roerend toe.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes 15 minuten koken.
  8. Meng de achtergehouden knoflook met 1 eetlepel en breng het op smaak met zout.
  9. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en grill ze in een droge grillpan.
  10. Meng de tomaten met de resterende en breng het op smaak met zout.
  11. Pureer de soep en breng het op smaak met zout.
  12. Garneer de soep met en serveer hem met de toast.
  13. Druppel voor het serveren iets in de soep.
25
25
25

Variaties op Aardappelsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelsoep
VariatieAantalGang
Aardappelsoep3Soepen
Aardappelsoep met veldsla1Soepen
Romige aardappelsoep met zalm en zalmeitjes1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%572 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelsoep