Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortelsalade recept
Wortelsalade recept

Wortelsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd hem in dunne ringetjes. Meng in een schaal de helft van de peperringetjes met kerriepoeder, gemberrasp en 1 eetlepel olijfolie. Laat het mengsel afgedekt 1 uur in de ijskast intrekken. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Leg de uiringen 10 minuten in water met ijsklontjes. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers hem uit. Roer in een schaal een dressing van het limoensap, limoen rasp, vissaus, rietsuiker en 1 eetlepel olijfolie. Dep de uiringen droog en schep ze met de worteltjes en de rest van de peperringetjes door de dressing. Breng het op smaak met zout. Verhit in een wok 1 eetlepel olijfolie en roerbak op matig vuur de garnalen 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en warm het nog eens 5 minuten door. Snijd de basilicum fijn. Verdeel de salade over 4 borden en schep het garnalenmengsel erover. Bestrooi het gerecht met de basilicum.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wortelsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven