Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Waldorfsalade met dadel-yoghurtsaus recept
Waldorfsalade met dadel-yoghurtsaus recept

Waldorfsalade met dadel-yoghurtsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met de saus: Ontpit de dadels en snijd ze in hele kleine stukjes. Roer de yoghurt, de honing, de kaneel en de dadels doorelkaar. Snijd voor de salade de knolselderij aan plakken, schil en was ze, snijd de plakken in kleine blokjes van 1 cm en besprenkel die met 1 eetlepel citroensap. Kook de selderij beetgaar in ca. 5 minuten in ruim kokend water met zout. Giet de blokjes af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Snijd de kaas in kleine blokjes. Houd enkele walnoten apart en hak de rest grof. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes, besprenkel de stukjes met de rest van het citroensap. Schep de knolselderij, kaas, gehakte noten, appel en rozijnen door elkaar en schep de saus door de salade: laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Garneer met de achtergebleven noten en toefjes peterselie

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit waldorfsalade met dadel-yoghurtsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven