Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tjollo- Tjollo (Molukse) zoet-zure salade voor bijvoorbeeld Indonesische rijsttafels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de ui en snijd deze fijn. Maak de paprika's schoon (zaadlijsten en zaadjes verwijderen) en snijd in kleine blokjes. Spoel de tomaten af en snijd ze in kleine blokjes. Doe alles in een (glazen) schaal en meng alles goed door elkaar.
Strooi er de suiker overheen en vervolgens de ketjap en de azijn. Vervolgens weer goed door elkaar roeren. Nu even proeven en eventueel azijn, suiker of ketjap toevoegen, maar voorzichtig het is snel te zoet of te zuur. In de koelkast laten koelen, al dan niet afgedekt en af en toe doorroeren. (koud is de salade nog lekkerder).

Serveersuggesties

Ik kies voor groene en gele paprika's in verband met de verschillende kleuren, rood van de tomaten groen en geel van de paprika's. Als je van komkommer houdt, zou je dit er ook nog door kunnen doen. Deze salade combineert goed met bijvoorbeeld een ketjap vleesgerecht en witte rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tjollo- tjollo (molukse) zoet-zure salade voor bijvoorbeeld indonesische rijsttafels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven